(Sidan under bearbetning) Komplex PTSD

Komplex PTSD, eller komplext post-traumatiskt stressyndrom, kan utvecklas om Du har upplevt regelbundet våld över tid under uppväxten eller i en vuxen intim relation. Grunden för att Komplex PTSD skall utvecklas är att Du är högsensitiv och under en längre tid upplever stark stress, ständigt närvarande rädslor och panik, känslor av ensamhet, isolering, uppgivenhet och att vara överväldigad utan att se en möjlig räddning, ett slut på situationen du är i.

Vanliga symtom är ångest, rädslor, panik, social fobi, OCD, mardrömmar, humörsvängningar, ilska, raseri, hat, självmordstankar, sömnsvårigheter, brainfog, förvirring, problem med närminnetoch långtidsminnet, problem med att fokusera, känslor av avstängdhet, dissociation, svårighet att känna sig närvarande,

….. fysisk ohäsa som fibromyalgi, chronic fatigue, inflammation och smärta i kroppen, histaminsesnitivitet, allergier, Mastocytos, mm (Skriv in)

Komplex PTSD har utvecklats över en längre tid och består av ett stort antal olika symtom. Du behöver få hjälp att kartlägga vilka dina symtom är och vilken/vilka diagnoser du har för att veta vilken kombination av olika behandlingstekniker som leder till att du mår bättre och läker.

Jag hjälper dig med det!